skillestrek
Oslo Kunstforening 10.3. - 1.4. 2001
Anna Lindblad - maleri, Anne Helene Brynildsrud - porselen, Vegar Moen - foto
(omtale lagt ut på nettet 10.3.2001)

av Grete Nordtømme

Anna Lindblad, Anne Helene og Vegar Moen


Anna Lindblad: En flickas bild (2001)


Vegar Moen: Bymotiver med uvirkelig preg

Anna Lindblad (1946) er opprinnelig svensk men bor og arbeider i Norge. Hun har stilt ut i mange år.

Denne utstillingen viser ni malerier i middels formater hvor bildene forteller små historier. Malemåten er detaljert og utpenslet i en naivistisk stil. Motivene er dels realistiske, dels surrealistiske. I flere av bildene viser hun kompliserte situasjoner mellom mann og kvinne og familiemedlemmer.

I På besøk hos Frida Kahlo er motivet som tatt fra Kahlos atelier med et selvportrett av henne, katt og apekatt samt frodige grønne vekster utenfor vinduene.

Anne Helene Brynildsrud er keramiker og har deltatt på utstillinger siden slutten av 70-årene. Hun viser 33 arbeider i tynt skjørt porsellen, i hovedsak kopper med skål men også fat, vaser og krukker. Koppene er dekorert i ulike mønstre. På en del av objektene bruker hun metalliske farvestoffer samt gull, platina og kobber som gir en skimrende overflate. Gjenstandende er fint formet og utført i flere ulike farver. Det som er særpreget med alle arbeidene er balanse i form og uttrykk.

Vegar Moen (1967) er fra Røros. Han har bakgrunn som TV-fotograf i NRK og har stilt ut siden 1997. Han viser fire farvefotografier, det største 120 x 150. Disse bildene er fra Baltikum og Hvite-Russland. Motivene er fra nye store blokk-komplekser med grønt-anlegg, et enormt stadium med seter i skarpt rødt og blått samt moderne industribygg.

 

Grete Nordtømme