skillestrek
Galleri Dobloug 16.2. - 11.3.
Håkon Gullvåg - maleri
(omtale lagt ut på nettet 21.2.2001)

av Grete Nordtømme

Håkon Gullvåg


Håkon Gullvåg: H.M.Kong Harald V, olje 2000

Håkon Gullvåg hadde sin forrige utstilling i Galleri Dobloug i 1999. Denne utstillingen er nok en stormønstring med 36 malerier i olje i formater opp til 250 x 160. I tillegg vises flere mindre malerier utenom katalog samt enkelte litografier.

Bildene er malt i løpet av de siste fire-fem årene. Utstillingen inneholder blant annet det meget omtale portrettet av kong Harald V som til vanlig henger i Oslo Rådhus. Gullvåg sier selv at han har arbeidet med portretter og at dette er en stor utfordring.

Her vises også to meget ulike portretter av skuespilleren Rut Tellefsen, det ene viser stor ro og det andre er meget ekspressivt dramatisk hvor ulike farvegrupper brukes for å understreke uttrykket.

Mange av bildene som vises på denne utstillingen har en bakgrunn i dust blå-grå-grønt hvor frontmotivet ofte er særpregete skikkelser, en eller flere i kombinasjoner med en rekke smågjenstander, merkelig interiør, spesielle landskaper og småfigurer.

Han har også malt et selvportrett i stol med små figurer balanserende på armlenene.

De som så utstillingen hvor Dorian Grey var hovedmotivet vil også her finne tre serier med portretter av Dorian Grey og sammenstillinger av 12 og 24 bilder hvor motiver fra Dorian Greys livsverden er gjengitt med ulike temaer fra romanen.

I flere av bildene er stemningen flertydig og gripende, blant annet Søvn og Broen II.

Gullvåg presenterer en særpreget og merkelig verden en kan undre seg i.

 

Grete Nordtømme