skillestrek
Galleri Format 6.2. - 25.2.
Kari Håkonsen: Mellom rom, glass
(omtale lagt ut på internett 22.2.2001)

av Lisbet R. Jarto

MELLOM ROM

Galleri FORMAT viser fram til og med 25.februar en utstilling med studioglass som kunstnerisk uttrykk. MELLOM ROM er Kari Håkonsens første separatutstilling - og består av 18 utsøkte arbeider i glass. Hvert arbeide har sin egen spesielle verden inne i formen. Fargene varierer fra det dypt glødende i gult, orange og rødt - til de kaldeste is-farger i lysende blågrønt mot hvitt.

Hun er en av fem glasskunstnere i Egenart - en glasshytte på Bærums verk.

For meg foregår skaperprosessen direkte i materialet. Under arbeidet med glasset oppstår uttrykket. Glass er et elastisk, mykt og formbart materiale. Disse kvalitetene kommer til uttrykk både i den indre og den ytre formen i mine NEST-skulpturer. Ved å bruke klart og farget glass oppstår en kontrast mellom den transparente geometriske ytre formen og den opake organiske indre formen. Glasset tillater betrakteren å se inn i en verden som antyder sårbarhet og trygghet.

Skulpturserien MELLOM ROM har utspring i formspråket fra NEST. De geometriske formene representerer rytme - det statiske; sannhet, syklus og stabilitet. Formen som omslutter de geometriske elementene antyder bevegelse og retning.

Kari Håkonsens arbeider er innkjøpt av blant andre Statsbygg, Norske Ambassade i Berlin, Det Kongelige Slott og Utenriksdepartementet.

Det er ikke mange dagene igjen til utstilling blir tatt ned - siste sjanse er på søndag...

 

Lisbet R. Jarto
lisbet.r.jarto@skulptur.no