www.pluto.no - kulturkanalen
Du kan også søke etter teaterstykker, dramatiker, skuespillere m.m. Søk:

Galleri Fimbul 5.mars - 23.mars 2005
Oliver Helbig - fotografi
(omtale lagt ut på nettet 6.3.2005)

av Jon-Harald Thorsås
Galleri Fimbul - en perle av et galleri!

Endelig har hovedstaden fått et samtidskunstgalleri som våger å satse på unge kunstnere. Både nasjonale og internasjonale kunstnere vil bli presentert utover året i nyoppussede lokaler i Rådhusgaten. Initiativtaker Ole Robert Fimbul-Kiserud kunne ved åpningen lørdag ønske velkommen til et galleri som har som hovedformål å vise samtidskunst i form av foto, maleri, grafikk, skulptur, video og performance.

Oliver Helbig har fått æren av å starte utstillingsrekken ved Galleri Fimbul, med sine "dèjá vu-inspirerte" fotografier. Arbeidene balanserer på en knivsegg mellom det dystre og det melankolske, og er som en skattekiste hva angår tolkning. Jo mer man dykker ned i fotografienes hemmeligheter, desto mer ser man.

Den prisbelønte Helbig er fotoutdannet ved Universitetet i Essen (Tyskland), og flere av bildene som nå kan beskues i Oslo er fra hans diplomarbeider herifra. Oslopublikummet kan nå inspireres av en fotograf i verdensformat, og hans arbeider har vært utstilt verden over, nå senest med en separatutstilling i Tokyo.

Med tanke på Helbigs internasjonale status later bildene i Galleri Fimbuls salgsutstilling til å være svært lavt priset, så mulighetene for et kunstkupp er absolutt til stede.

Utstillingen varer til 23.mars og galleriet har åpent seks dager i uken!

av Jon-Harald Thorsås

[Bøker] [Opera] [Konserter] [CD'er] [Utstillinger] [Ballett/dans]

Pluto Kulturspeilet - St. lavs gt. 2 0165 OSLO

Spørsmål om redaksjonelt stoff, artikler mv. rettes til
Kulturspeilet@pluto.no
Spørsmål vedr. annonser, linker mv., rettes til salg@wit.no