skillestrek
Tegnerforbundet 3.3. - 25.3.
Kim Hjorthøy: Tegninger for en hundrings, 300 blyantegninger
(omtale lagt ut på nettet 9.3.2001)

av Grete Nordtømme

Tegninger for en hundrings


Kim Hjortøy: Tegninger for en hundrings

Kim Hjorthøy (27 år fra Trondheim) er en multikunstner som arbeider med mange ulike uttrykk.

For et par år siden startet han prosjektet Tegninger for en hundrings. Resultatet, 303 tegninger, vises nå. Alle ble solgt i løpet av de første åpningsdagene. Et meget populært tiltak, med bare en tegning pr. person.

Tegningene er montert i grupper, alle i A4-format og de fleste utført med blyant. Han bruker også penn, tusj, kulepenn, farevestifter, lavering og vannfarver. De fleste er i sort-hvitt , men i enkelte sammenhenger har tegningene ulike farveinnslag.

Motivene er varierte, spenner fra "portretter" av menn og kvinner, landskaper, dyr, byutsnitt, collag'er og skisser med kortere og lengere tekster - både på norsk, svensk og engelsk - samt rene tekstarbeider. Han viser et variert spenn i uttrykksmåte. En del tegninger er detaljfylte realistiske, andre er mer naivistiske mot det bisarre og surrealistiske.

Det som er gjennomgående er en velutviklet sans for humor, evnen til å ta situasjoner på kornet og skissere fabulerende og lekende sammenhenger.

Det er frydefullt å oppleve en tegner som tydelig trives med det han gjør og har en formidlingsglede og -evne. Ta med venner og bekjente, og ikke minst barna! Katalog med alle tegningene fås kjøpt.

 

Grete Nordtømme