skillestrek
Oslo Kunstforening 10.2. - 4.3.2001
Wenche Gulbransen - To værelser (hjemmets geometri), skulptur og tegninger, Eli Hovdenakk - Gjenvinning, monotypier og relieff
(omtale lagt ut på nettet 16.2.2001)

av Grete Nordtømme

Eli Hovdenakk og Wenche Gulbransen

Eli Hovdenakk (1956) har kunstfaglig bakgrunn både fra maleri og grafikk og stilt ut siden 1979. Denne utstillingen har hun kalt Gjenvinning og den består av monotypier og små relieffer. Relieffene er sammensatt av gjenstander hun har funnet på loppemarked som hun monterer til en type materialbilder. Disse har et variert farvespekter som bakgrunn.

Utstillingen viser 22 grafiske arbeider i farver hvor motivene veksler fra rene mønstringer i ulike farver til motiver hvor enkelte mannsfigurer/kvinnefigurer/dyr går igjen i en variasjon av kombinasjoner og plasseringer. Ofte bruker hun en labyrintaktig oppstrekning som bakgrunn og så legger hun flere lag med farve og trykk på dette.

Wenche Gulbrandsen (1947) har studert i Norge og flere steder i Europa og stilt ut siden 1977. Utstillingen er kalt To værelser (hjemmets geometri). Den består sv tegninger, pasteller, malerier, skulpturer/objekter, tilsammen 15 arbeider.

I første rom rundt en gammel hvitmalt dobbeltseng kalt Mor og far 1954 har hun montert serier av bilder, noen med et repeterende motiv av en stålrørstol sett fra ulike vinkler. andre viser senger og andre møbler. Alle er holdt i duse grå-grønne farvetoner.

I neste rom er motivene i flere serier, bord sett fra forskjellige vinkler i flater med ulike farver. Det samme gjelder en stor montering på 10 bilder av skisser av kjøkkenseksjoner. En installasjon viser to bord med bøker.

 

Grete Nordtømme