skillestrek
Header http://www.pluto.no
Forsiden innhold om KulturSpeilet omtaler

norske grafikere 9.8. - 2.9.2001
Heidi Nygård: Stille vann, trykk på tre og papir, Morten Hansen
(omtale lagt ut på nettet 11.8.2001)
Nordtoemme4.jpg
av Grete Nordtømme

Heidi Nygård og Morten Hansen

 

Morten Hansen viser to serier med koldnålsraderinger i formater ca. 30 x 40. Tolv bilder har som tema 'Mennesker iført gammeldags/tidlig dykkerutstyr ' koblet til slanger.

Hansen har en ledig og formgivende strek. Motivene er gjengitt med humor og underfundighet som kan gi en rekke assosiasjoner. En serie bestående av seks bilder viser silhouett-riss av et elgliknende dyr som kan minne noe om gamle hulemalerier og hellerist inger.

Bildene er fra 2000-2001.

Morten Hansen har stilt ut siden 1981 og har sin utdannelse fra Statens Kunstakademi og Statens Kunst- og Håndtverkskole.

Heidi Nygård har kalt sin utstilling Stille vann. Den omfatter 24 bilder hvor 9 er malt på treplater. Resten er trykk på papir. Bildene er i formater ca. 50 x 100 og 50 x 70.

Heidi Nygård bruker en rekke teknikker i sine arbeider, blant annet silketrykk og Adobe Photoshop. Hennes motiver består av kombinering av ulike fotografier av kvinner satt sammen med måker og lundefugler i ulike variasjoner.

Hun bruker også ulike mønstringer og gjengivelse av vann og siv i sine bilder. Farvene er dempete i nyanser i lys blått, grått og beige. Titlene gir mulighet både for å se bakover og dikte videre.

 

Grete Nordtømme