skillestrek
Headerhttp://www.pluto.no
Forsiden innhold om KulturSpeilet omtaler

Kunstnerforbundet 27.10. - 25.11.2001
Arvid Pettersen - maleri, installasjon, tegning, Karl Hansen - maleri, installasjon, tegning, Sidsel Harum - keramiske krukker, Jon Gundersen - skulptur
(omtale lagt ut på nettet 31.10.2001)
Nordtoemme4.jpg
av Grete Nordtømme

Kunstnerforbundet

 
Arvid Pettersen


Karl Hansen


Sidsel Hanum

Arvid Pettersen (f. 1943) har vært professor ved Statens Kunstakademi fra 1996 og rektor fra 1999. Det er tredje gang gang han stiller ut i Kunstnerforbundet. Denne utstillingen har han kalt Vegger og landskap. Dette på basis av et studieopphold i New York hvor han konsentrerte seg om husveggers ulike former og farver og har brukt dette som motiv.

Utstillingen viser 19 arbeider i olje på plater. De fleste verkene er satt sammen av fra ni til seksten felter, det største er 177 x 270 cm. Den dominerende farven i disse arbeidene er nyanser i hvitt, grått og beige med påføringer av ulike farvefelter i et spenn av bådfe diffuse og skarpe farver slk art bildene på avstand nettopp minner om slitte husvegger. En serie bestående av ti arbeider er oljemaling lagt i små sardinbokser. Motivene er fra en seiltur.

Karl Hansen (f. 1956) viser malerier, tegninger og installasjoner og utstillingen har tittelen The rest is visual. Utstillingen viser tilsammen tretten arbeider hvor maleriene har variasjoner i oppdeling av billedflaten i sirkler i sort-hvitt samt farvefelter i gult, orange, rødt og brunt. Installasjonen Det som renner råtner ikke, 300 x 200 x 150 viser en montering av utskårne sort- og hvitmalte ulike former i tre som er montert sammen og henger fra taket.

Sidsel Hanum (f. 1955) viser keramiske krukker og utstillingen er kalt Dagene forsvinner ikke og viser tilsammen 24 arbeider. De største har en høyde på 74 cm. En serie er ovale i form og enkel, ren oppbygging. Andre er utstyrt med pigger i ulike mønstringer, andre er bygget opp som et flettverk slik at de er gjennomsiktige som kniplinger. Et beundringsverdig vakkert utført kunstverk!

Gjenstandene er i hovedsak i hvitt og ulike grå og sorte nyanser samt enkelte svake farvemarkeringer.

Jon Gundersen viser skulptur, 16 arbeider formet som enkeltstående kvinnebryst i ulike former og størrelser i sten. De fleste er fint glattpolerte i ulike stentyper i farver grått, rosa, rødt, grønt og sort. Uhyre nennsomt og følsomt utført!

 

Grete Nordtømme