skillestrek
Header http://www.pluto.no
Forsiden innhold om KulturSpeilet omtaler

Oslo Kunstforening 25.8. - 16.9.2001
Søren Ubisch - keramiske arbeider, Brit Løken - maleri, Ebba Bring / Astrid Nondal - inngrep i rom
(omtale lagt ut på nettet 28.8.2001)
Nordtoemme4.jpg
av Grete Nordtømme

Berit Løken


Berit Løken: Skimrende blått

Berit Løken (1941) har stilt ut i inn- og utland siden 1966 og har faglig bakgrunn fra Akademniet og Kunst- og Hånverkskolen.

Hun viser 13 malerier i formater opp til 146 x 114. Gjennomgående temaer er bølgemønstringer i ulike størrelser og farveformasjoner. Dette viser hvor avgjørende farven og dens nyanser er for uttrykket. Andre bilder har en repeterende sjablongform hvor også farvene varieres.

Søren Ubisch har en uvanlig bakgrunn idet han har studert både i Norge og Japan og også vært bosatt, arbeidet og stilt ut der i mange år. Han har jobbet med flere prosjekter med brenning av keramiske arbeider og har stilt ut flere steder i Norge. Han arbeider også med undervisning og forelesinger. Her viser han to store 'vegger' kalt Hvit konstruksjon og Rød konstruksjon på ca. 3 x 3 m og 4 x 3 m. Disse er bygget opp av små keramiske elementer som er limt sammen slik at man se gjennom veggen.

Ebba Bring og Astrid Nondal har tidligere samarbeidet ved flere anledninger. Nå viser de La nature mon amour, en installasjon, hvor flere amorfe former i pappmache og gips er lagt utover gulv og montert på vegger. Et 'bur' er bygget opp av trepinner med renlav i bunnen. En vegg er dekorert av mønstringer og en video på en sekvens av ca. 3 minutter viser høybrenning med knitrende lyder.

De to kunstnerne har stilt ut siden slutten av 80-årene.

 

 

Grete Nordtømme