www.pluto.no - kulturkanalen
Du kan også søke etter teaterstykker, dramatiker, skuespillere m.m. Søk:

Galleri Fimbul 30.4. - 28.5.2005
Roald Andersen d.y.: Overganger
(omtale lagt ut på nettet 30.4.2005)

av Jon-Harald Thorsås
Roald Andersen d.y.

Roald Andersen d.y.: 5 Engler
Den allsidige kunstneren Roald Andersen d.y. åpnet lørdag sin litografiske utstilling i Galleri Fimbul i Oslo. Andersen d.y. er kanskje mest kjent som hjernen bak "Smia galleri & grafisk verksted," som har etablert seg som en kunstnerisk institusjon i hjembyen Kristiansand, men Andersen viser i fullt monn sitt litografiske talent med sine 15 litografier som nå presenteres i Galleri Fimbul.

Bildene er proppfulle av symboler. Selv om bildene i første øyekast virker dystre og preget av en viss melankoli, finner man både håp og kjærlighet hvis man leter. Og det er nettopp dette som gjør Andersen d.y. så spennende. Bildene hans kan aldri tømmes for inntrykk. Man kan gå på daglig skattejakt og stadig oppdage nye sider. Som utstilling blir dette litt mye symbolikk i samme rom. Bildene vil ha stor fordel av å kunne beskues enkeltvis, fremfor i et galleri.

Stor ros til Galleri Fimbul som tør å satse på unge kunstnere, som nå ved flere anledninger har vist seg å være svært så severdige. Det er heller ikke ofte man går på kunstutstilling i hovedstaden og kan ta med seg et bilde hjem, uten samtidig å måtte gå på sparebluss resten av året.

Utstillingen varer til 22.mai.
Galleriet i Rådhusgaten 28 er vel verdt et besøk!

av Jon-Harald Thorsås

[Bøker] [Opera] [Konserter] [CD'er] [Utstillinger] [Ballett/dans]

Pluto Kulturspeilet - St. lavs gt. 2 0165 OSLO

Spørsmål om redaksjonelt stoff, artikler mv. rettes til
Kulturspeilet@pluto.no
Spørsmål vedr. annonser, linker mv., rettes til salg@wit.no