annonser her
www.pluto.no - kulturkanalen
Du kan også søke etter teaterstykker, dramatiker, skuespillere m.m. Søk:
Astrup Fearnley-museet 14.6. - 31.8.2008
Meet Me Around the Corner - Verk fra Astrup Fearnley Samlingen
Matthew Barney, Frank Benson, Mike Bouchet, Lizzi Bougatsos, Paul Chan, Dan Colen, Trisha Donnelly, Gardar Eide Einarsson, Gobert Gober, Nan Goldin, Felix Gonzalez-Torres, Hannah Greely, Taft Green, Karl Haendel, Corin Hewitt, Damien Hirst, Christian Holstad, Matt Johnson, Mike Kelley, Terence Koh, Jeff Koons, Louise Lawler, Sherrie Levine, Klara Lidén, Nate Lowman, Jason Meadows, Bruce Nauman, Cady Noland, Seth Price, Richard Prince, Adam Putnam, Charles Ray, Jason Rhoades, Cristina Lei Rodriguez, Matthew Ronay, Tom Sachs, Cindy Sherman, Josh Smith, Christopher Wool
(omtale lagt ut på nettet 14.6.2008)

av Kjell Moe
Møte rundt hjørnet

Matthew Ronay: Falling...Spilling...Spawling. Alle fotos: KulturspeiletFrank Benson: Human Statue

Astrup Fearnley-museet viser i sommer et utvalg av verk fra sin samling. Noe av det er godt kjent fra før og vi har sett dem i ulike sammenhenger her i museet. Det som er interessant med denne utstillingen er imidlertid underetasjen som er forbeholdt ny og spennende kunst.

Så å si samtlige verk som er her en trapp ned kommer fra unge kunstnere som ikke helt er blant de mest kjente navnene - ennå. De uttrykker seg på mangfoldig vis. Her er ingen skolastisk ensretting. Vi ser maleri, skulptur, tegning, video og installasjoner om hverandre. Dette er noe av det som gjør denne utstillingen så forfriskende.

Ungdom har lite sans for tradisjoner. Det ser vi mer enn tydelig her. Freidig og ofte frekt bruker de virkemidler som overrasker og forbløffer.

Matthew Ronays Falling...Spilling...Spawling er et av de arbeidene som slår deg med sin ukompromissløse spontante humor. Du leser mange fortellinger i de delvis hodeløse hengende mennene med sin slappe penis (har ikke alle hengte menn en slapp en?).

En hel vegg er satt av til Gardar Eide Einarssons Baron Exercise 1 - 9. Bildene er hentet fra en instruksjonsbok for politifolk i bruk av batong. Obs Blitz!

Jason Meadows viser oss grønt plexiglass med masse kaninører. Du kan undre deg på hva White Rabbit Extrusion egentlig skal fortelle, og det er vel også meningen.

En liten skulptur av en sølvmann henleder din oppmerksomhet straks på de stive figurene som stiller ut seg selv i byens gågater i disse tider. Frank Bensons Human Statue er tilsynelatende svært tradisjonell men også dette arbeidet har en historie å fortelle.

I det hele tatt er det mange fortellinger ned trappene. De unge kunstnerne liker å fortelle sin historie, eller historier. Noen ganger kan det virke platt, andre ganger vekker det assosiasjoner og ideer.

Kjell Moe
kulturspeilet@pluto.no
[Bøker] [Opera] [Konserter] [CD'er] [Utstillinger] [Ballett/dans]

Kulturspeilet - post: K. Moe Schweigaardsgt. 94 D N-0656 OSLO

Spørsmål om redaksjonelt stoff, artikler mv. rettes til
Kulturspeilet@pluto.no, tlf. red. 9075 7392
Spørsmål vedr. annonser, linker mv., rettes til salg@wit.no