skillestrek
Header http://www.pluto.no
Forsiden innhold om KulturSpeilet omtaler

RAM Galleri 15.9. - 14.10.2001
Elisabeth von Krogh, keramikk
(omtale lagt ut på nettet 18.9.2001)
Nordtoemme4.jpg
av Grete Nordtømme

Elisabeth von Kroghs krukker

Endel publikummere vil kjenne Elisabeth von Kroghs krukker fra en utsmykking på Gardermoen, Oslo Lufthavn. Hun var også med i et TV-program med blant annet arkeologen Øystein Koch Johansen til den såkalte Krukkesletta i Laos hvor det er over 700 krukker opp til 4 meter høye som er plassert ut over et område på flere kvadratkilometer og ingen skjønner hvordan dette er kommet i stand.

Dette gjorde et stort inntrykk på Elisabeth von Krogh som siden har arbeidet med store krukker. Denne utstillingen viser seks arbeider i formater opp til 130 cm og åtte som er ca. 70 cm høye. Krukkene er holdt i rundete former men har en elipseformet "kropp" slik at disse som er dekorert med flekker i ulike former og farver, striper og ruter, endrer karakter når man ser dem fra ulike vinkler. De blir som skygger av kropper i sine frodige former.

Elisabeth von Krogh bruker både sterke farvekontraster og farver som går mer ton-i-ton. Innvendig er krukkene ofte gitt lysende farver. Dette har en tillitsvirkning i det visuelle uttrykket.

 

Grete Nordtømme