om romanen av året
"Massemenneske"

Det er overvåkningskameraer på hvert hjørne. Et stort konsern samler forbrukerinformasjon om byens innbyggere.

Alle blir kontinuerlig sett av makten, men ingen blir sett som menneske. I 66. etasje i det store konsernbygget tilbringer den navnløse hovedpersonen dagene.

Så oppdager han at han er i ferd med å bli usynlig. Plutselig forandres alt - han blir en trussel for makthaverne og sin egen arbeidsplass.


"Massemenneske" er en uhyggelig og til tider morsom dystopi, om en manns kamp med seg selv og sine fiender, i en tilværelse som er ulevelig.

 

Om Malms debut bok fra 2009
" Våkenetter "

En mann på vei hjem fra fest vikler seg, bokstavelig talt, inn i sine egne erindringstråder. Et kjærestepar sitter i en bil under vann og den ene av dem har aldri vært lykkeligere. En sønn blir oppringt av sin døde mor. Og en vulkanolog nekter å la seg evakuere fra et fjell han vet vil eksplodere hvert øyeblikk.


I "Våkenetter" blir det hverdagslige ekstremt og det ekstreme hverdagslig. Anders Malm oppsøker randsoner i menneskets psyke og grensesituasjoner i tilværelsen. Malms personer kryper og snubler, løper opp og ned trapper, går seg vill i egne spor, og kjører hvileløst rundt om nettene.

Dette er «litteratur noir», men ikke uten absurde innslag og medmenneskelig varme.

Anders Malm utgir 2012 (vår) romanen " Massemenneske" på Aschehoug forlag.
andersm

vaaken


Hans bok Våkenetter som han har lest fra på Volapük i 2009

Et intervju av Anders malm hos Radio Nova kan du høre her

Intervju med A. Malm i Universitas