Hanne Ramsdal
forfatter 

 
 

Hanne Ramsdal debuterte med romanen "Jeg lukket døren bak ham da han gikk" på Gyldendal forlag i 2006. Hun har tidligere publisert kortprosa i tidsskrift og antologier, bla. Cappelens debutantantologi "Signaler - 99". Hun skriver også filmmanus og har regissert kortfilmen "Hangman" sammen med filmfotograf Cecilie Semec.

Født 1974 i København, tildligere medarbeider i Volpük,, publisert i bl.a Cappelens antologi Signaler 1999 og i Bokvennen.

Jeg lukket døren bak ham da han gikk

Et hull i en vegg. En usedvanlig mann. En ung kvinne med røde hender. En historie som er for stor å bære.

Da Juni møter Mirko igjen, har hun ikke sett ham på ti år, siden den gangen hun var tolv og Mirko for en kort stund hvirvlet inn i hennes og morens liv med sine fortellinger, sine fantasifulle påfunn og sin fascinerende fremmedartethet. For barnet Juni var han som den faren hun alltid skulle ønske at hun hadde hatt. For den voksne Juni bringer Mirko med seg et større mørke enn det noen burde se. Men Juni må.

Hva skal Juni gjøre når Mirkos ti år gamle sønn Benjamin oppsøker henne for å høre hva som skjedde med faren hans i løpet av noen oktoberdager året før? Hvordan skal hun fortelle ham en historie hun ikke engang kan fortelle for seg selv? Jeg lukket døren bak ham da han gikk er en intens, innsiktsfull roman om skam, forsoning, og om å tilgi seg selv. 

Les utdrag fra Romanen her

Les et interjuv med Hanne Ramsdal i Nordstrands Blad

Anmeldelse av boken i FB