Jan Hagen

forfatter
 

 

Jeg er altså en eldre herre. Ga ut et litterært tidsskrift på 70-tallet, "Magasinfrosk" ca.20 nr., sammen med Alf Henriksen.Lars Saaby "debuterte" hos oss, pluss endel andre navn jeg ser her og der i det litterære landskapet. Vi hadde endel samarbeid med Jan Bojer, nå Vindheim, og folk fra Hjelmsgate. Jan V har jeg ikke sett på 30 år.Jan E. Vold var opptatt av "fenomenet Magasinfrosk, og ga oss gode omtaler i Vinduet, der han var redaktør på den tida.

Sjøl hadde jeg sporadiske dikt i Dagbladet og Vinduet og andre tidsskrifter. I Begynnelsen av 70-tallet satt jeg sammen en gruppe musikanter, og laga en multimedia-forestilling om kapital & apati. Mange låter med norsk rock-lyrick og rock-basert musikk, blanda med tekster (lesing) lys og lysbilder (Det var ikke så mye elektronikk på den tida)
Vi hadde støtte fra rikskonsertene og spilte på Høvikodden, Chat N, Bergen stud. samf, Trondh stud.samf. og på endel festivaler,Husker Fredrikstad, Haugesund (vise&lyrikk) St. Haugen i Oslo ++Ble pressentert i "Hørerøret" Harald Are Lund og Musikknytt med Eivind Solås (30 min. på TV). Jepp dette er noen år siden.

Rundt -75 syns jeg ikke det var noen referanser i musikken lenger, så jeg ble AKP-er og var i Streikeledelsen under den store bryggestreika i Oslo 77. Suspendert fra foreninga sammen med Jon M. Masse ståk og styr, men utrolig moro. Ja, noen hadde det faktisk gøy i AKP & jeg var en av de heldige.Satt på AKP7RV-partikontor i begynnelsen av 80-tallet (Partisekretær på
heltid)Men klarte ikke å dy meg, så jeg hadde et band gjemt i skapet som ble finalister i noe så sjukt som NM i rock, og fikk spille inn spor på en LP, laga av Ungdommens Radioavis. "Bruktmarked"


Jan Hagen

Rava litt rundt i Oslo sammen med Tom Karlsen, (RIP), Sonja Krohn, Arnstein Hølmebakk, med base på Hot House. Det brant vel ned til slutt - og et gjorde jeg også, så jeg må ha tenkt hva er det mulig å tjene noen kroner på uten å måtte være i Norge om vinteren, dermed ble det noen bøker. "De ser du på bibliotekslista fra Nøtterøy, en av linkene. Jeg er også representert i div antalogier bl.a: "Ingen andre så min mor bade"

Første del av 90. tallet gikk nedoverbakke. Jeg reiste litt hit og dit i Europa, og buska (gatemusikk) - før jeg fant ei gate i Portugal, på Algarvekysten, "Rua Latino Choello" der satt jeg min Gibson G45, bak en
sig. automat og reiste til Asia.

Et halvår etterpå kom jeg tilbake til gata mi litt gul i øya, men ved godt mot. Gitaren sto der jeg hadde satt den, og hvem andre enn Rex T. Parker kom inn for å helle i seg noen servesas, eller var det Imperial?Nok om det, Rex hadde spilt med de fleste, og faktisk lengst som bassist i turnebandet til Wilson Picket som nettopp døde.Gutten var svart som natta, hadde en gammal Martin-kassegitar og så var det gjort. Vi reiste rundt med to gitarer, tre bikkjer og en trommezynt, langs spanske og portogisiske trender, og spilte på barer og nattklubber og det som kunne oppdrives i nesten 10 år.I 2004 måtte jeg reise tilbake til Norge og var til reperasjon på Vestfold sentralsjukehus - og bortsett fra et par mnd-er i Rua Latino,
så har jeg vært her. Det blei litt kjedelig, så jeg fant fram noen gamle støvete, men dyktige musikere, noren fra Oslo, noen fra Vestfold, og litt av det vi driver med kan du høre når du klikker på riktig link. Vi skal i studio i mars å legge på noe nytt og endel annerledes, men sånn omtrent sånn er ståa.

Jeg er født og oppvokst i Oslo, har hatt 42 adresser (fler enn Strindberg og Thåstrøm) og bor nå i Horten. Trivlig ferjeleie!

Jan Hagens side hos NRKS Urørt sider