Skrivegruppen

Ordkrutt
 

 

Susanne Agerholm debuterte i 1996 med romanen Hvitt porselen. År 2000 kom romanen Eggeplomme, en barneskildring. I fjor kom hun ut med en ny roman; Liv laga.

Romanene handler alle om menneskers kompliserte forhold til seg selv, familie og verden generelt. En verden sett gjennom øynene til de som ikke har det så lett.

 

Rigmor Solem har undervist innvandrerbarn, ungdom og voksne fra ulike verdensdeler og er spesielt interessert i møte mellom forskjellige kulturer. I 1989 gikk hun på Skrivekunstakademiet i Hordaland og tok Forfatterstudiet i Bø i 1990. Rigmor Solem er medlem av ”Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.”   

Rigmor Solem debuterte med Fy skam i novellesamlingen Signaler i 1995.

Jenta fra to verdener, en ungdomsroman om tvangsgifte i Pakistan, kom ut på Almater forlag AS i 2001.

Word by Word er en serie hefter beregnet på elever som har problemer med innlæring av fremmedspråk. Serien ble utgitt på Gyldendal forlag i 1989.

Nils A. Raknerud debuterte som romanforfatter våren 1992 med Ikke ring meg! Ikke glem meg! på Tiden Norsk Forlag. Skrev den halvt dokumentariske Uten tilknytning til riket sammen med en kirkeasylant og ga denne ut på eget forlag 1996. Utgivelsen fikk rettslige etterspill. Yrkeserfaring fra film, industri, bygg m.m. Vaktmester på Deichmanske bibliotek. Spaltist i Bok og bibliotek(ABM-utvikling), Klassekampen og Dagsavisen.

Eli Sol Vallersnes er oppvokst i Haugesund og begynte med å skrive poesi, hun hadde fire dikt på trykk i antologien Stemmer i et hus II som kom i 1996. Debuterte i 2000 med romanen Høstreise som hun fikk Aschehougs debutantpris for. Har gitt ut romanen Kometpuls i 2002 og kom i høst med en ny bok:

Romanen To blå som hadde slippedato 30.sept. 2005