Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen

filmskaper

Har mottatt flere internasjonale filmpriser for sin siste film" Fremragende timer": Han har blant annet vunnet Teddyprisen under Berlin Filmfestival , pris for beste kortfilm under Torino Lesbian and Gay Film Festival i Italia, og ikke minst prisen for beste kortfilm på USAs "hotteste" filmfestival, Tribeca Filmfestival i New York City, startet av Robert De Niro. Filmen er vist på mer enn 100 festivaler over hele verden.

En hjemmeside på Volapük nett/scroll ned en lang side
 
 

" 5 løgner "
Krutzkoff Jacobsen har idag motatt sin første spillefilmstøtte fra filmfondet

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen er en regissør som forteller om et annet Norge; drømmerne og løgnerne, de som ikke passer inn, de eksluderte, sier langfilmkonsulent Nikolaj Frobenius om kinofilmen 5 løgner. Pia Tjelta er castet som postordebruden Erna. Viafilm AS fikk på dagens styremøte i Norsk filmfond 9 millioner kroner i tilskudd til prosjektet.


Pia Tjelta en av hovedrolleinnhaverne i " 5 løgner "

Supermarkedklovnen Ulrik drømmer om å bli stand-up-komiker. Den handikappede Amnesty-jenta Kristin er forelsket i kjekkasen Alexander, men hun tør ikke å si det til ham. Erna skal kastes ut av landet fordi hun er en ”oppbrukt” postordrebrud fra Øst-Europa. Dette er tre av skikkelsene i en film fra tapernes Norge, de andres Norge, fra skyggen av velferdsstaten. Det handler om livsløgner og det å mislykkes fordi man lyger til seg selv og andre. Men kanskje er det et håp også for de skeive, rare karakterene i denne svarte komedien. Pia Tjelta er castet som postordebruden Erna, mens Kim Sørensen, Henrik Rafaelsen og Charlotte Frogner bekler andre store roller.

- Krutzkoff Jacobsens første langfilm er poetisk og stillferdig. Likevel vil filmen kunne opprøre en del publikummere med sine ublyge seksuelle scener, sin svarte humor og sin bittersøte kynisme, sier Nikolaj Frobenius.

Innførte ”trashfilmen”
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen debuterer med 5 løgner som så vel manusforfatter som regissør for langfilm. Han er født i Trondheim, men har de siste 10 årene bodd i Oslo og jobbet med flere kortfilmer. Han innførte den såkalte ”trashfilmen” til Norge og har skapt mye debatt med sine kortfilmer. Senest med filmen Fremragende timer som vant flere priser bl.a. under Filmfestivalen i Berlin og Robert De Niros Tribeca Film Festiva, og som er den norske kortfilmen som er mest distribuert internasjonalt.

Produsent i Viafilm Anders Tangen har en lang karriere bak seg som kort- og novellefilmprodusent og var tidligere kort- og novellefilmansvarlig på Nordisk Film Post Production AS. Viafilm har mottatt 9 millioner kroner til prosjektet 5 løgner av et totalbudsjett på 14,1 millioner. Filmen har antatt premiere våren 2007.


Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen 2006, SELVPORTRETT

MEDIA om 5 LØGNER

Dagbladets artikkel om tildelingen av filmmidler for " 5 løgner "

Nettavisens artikkel om tildelingen av filmmidler for " 5 løgner "

Vgs artikkel om tildelingen av filmmidler for " 5 løgner "

Stavanger Aftenblads artikkel om tildelingen av filmmidler for " 5 løgner "

FAKTA: Om 5 løgner
Produksjonsselskap: Viafilm AS
Produsent: Anders Tangen
Line Producer: Trond Gaute Lockertsen
Manuskript: Lars Daniel Kruzkoff Jacobsen
Regissør: Lars Daniel Kruzkoff Jacobsen
Fotograf: Pål Bugge Haagenrud
Opptaks-/visningsformat: Super 16mm/35 mm
Opptakssstart: 17.07.2006
Distribusjon: Scanbox Entertainment
Antatt premiere: Våren 2007
Totalbudsjett: NOK 14 088 500
Produksjonstilskudd: NOK 9 000 000


LARS DANIEL KRUTZKOFF JACOBSEN bor i Oslo.

Krutzkoff Jacobsen har blant annet bakgrunn som programsekretær i NRK radio og fjernsyn , hvor han har jobbet i til sammen sju år. Sitt siste engasjement for NRK P3 var for to/tre år siden, da han fungerte som fast kåsør i radio i ett år.


Han har fungert som fast kronikør for homseavisen Blikk og de prostituertes tidsskrift, Albertine. Han har også skrevet en rekke kronikker for aviser som Dagbladet, Dagsavisen og Morgenbladet. Rundt midten av 90-tallet innførte Krutzkoff Jacobsen trashfilmen til Norge, og har skrevet manus til og hatt regi på sju kort- og novellefilmer innen genren. Han har også laget artfilmen "Inferno" og hadde premiere på sin første klassiske film, "Fremragende timer", for en tid tilbake. For et par år siden underviste Krutzkoff Jacobsen i dramaturgi og manusskriving på Oslo Fotokunstskole. Han underviser også nå i filmmnusskriving på Nordland Kunst- og filmskole.


På bildet over ser du regissør Krutzkoff Jacobsen takke Sandra Bernhard for
prisen under den stjernespekket avslutningsgallaen til Robert De Niro´s Tribeca Film Fetsival sommeren 2003. Blant prisutdelerene var Michael Moore, Whoppi Goldberg, Kevin Spacey og Martin Scorsese.
Festivalgründer Robert De Niro var selvfølgelig også til stede.

I 1998 tok Krutzkoff Jacobsen initiativet til kortfilmfestivalen "Den 3.vei - Oslo Kortfilmfestival" på Volapük. Han arbeider ellers fast med Volapüks festivaler og arrangementer. Han er også ansvarlig for trashevenementet "Krutzkoff-festivalen" i Oslo hvert år.

Av erfaring ellers kan nevnes at Krutzkoff Jacobsen i mange år var regielev på Oslo Nye Teater og at han har grunnfag i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, samt idehistorie og litteratur fra Nansenskolen på Lillehammer. Han har også vært aktiv som lokalpolitiker i Oslo og sittet i sentralstyret til Norsk Målungdom.

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen regnes for å være en sjelden blomst i norsk film,
og regnes for å være både en engasjert og humørfylt lærer og filmkunstner.


Fra prisutdelingen Tribeca Film Festival 2003, legg merke til Martin Scorsese.


Her ser du Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen motta prisen under Berlin Film festival 2003.


Prisen som gis til de beste filmene med homofilt tema under Berlinalen regnes som verdens mest prestisjefylte pris i denne kategorien. "Homo-Oscaren" er tidligere gitt til regissører som Pedro Almodòvar, Gus Van Sant, Rob Epstein, Jeffery Friedman, Rosa von Praunheim, Lukas Moodysson og i fjor til Even Benestad for "Alt om min far". "Teddy Awards" ble arrangert i Berlins Tempodrom med fire tusen publikummere tilstedet. Showet som ble sendt i Tysk TV ble åpnet av Berlins borgemester, Klaus Wowereit og Berlinale direktør Dieter Kosslick. Tilstedet fra den Norske filmen var foruten Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, produsent Ivan Gasparini, skuespiller Even Rasmussen og fotograf Frank Alvegg. I juryens begrunnelse heter det; "Fremragende timer" får prisen for den gode analysen av kontrastene mellom den sarte realiteten i et seksuelt møte og dets rettslige konsekvenser.Div. Krutzkoff Jacobsen ressurser:

 

Kronikker :

" Norsk film må tilbake til virkeligheten " første gang publisert 2001. Les her!


Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen


Diverse artikkler i pressen:

Fra Dagbladet " Sparket etter sexprat"

Les en artikkel om L. D. K. J. i Aftenposten

Om filmfestivalen " Den Tredje vei "

 

 

 Oppdatert 27.04.06