NB! HUSK KONTANTER på Volapük !!

Volapük kulturarrangement
lør 26 april kl 19.00

Våren kommer med meloner og puddinger og kultur , i ly av krig og tordenvær stemmer vi hardingfeler, grevlinger og folk under ukjente hatter. Vi rører i nye grøter og smaker på noen gamle retter, usminkede ballader og asfaltpoesi, støy støv og vorspiel og nachspiel.

Stjernerus og underskog, binderser og skruer, en sjelden sigar en pen lesbe eller to, enormt med streitinger, skånsk hardnakkethet, kaukasiske malerier, bejublelser, en bedrukket greve, menn med arr, eksosryper fra Røros, bærumspop, furusethdjevelen i fullstendig fistel. Poetiske drammeglass under månen, tyrkiske hjerteslag og stev fra ukjente dalfører.

Litteratur:
Øystein Wingaard Wolf multikunstner og kulturarbeider leser nye sangtekster og kanskje tar en trall.

Stein Holte leser nye dikt. Han går ut og inn av stilarter og setter fotrinnene i motets teater. Han bærer øynene sine gjennom byen som en steinbukk av sølv.

Håkan Sandell fra Malmø, skal lese fra sin siste diktsamling ” Ode til demurgien ” En av Sverige ledene poeter som til daglig bor i exil i Oslo; en sann Pønker i snobbehansker bærer et leksikon av viten på sine vinger.

Henning Næss har utgitt flere bøker, både dikt og noveller. Han er Grünerløkkas sonettetarzan med et ben i filmens verden og ett i filosofiens. Rimer seg gjennom Østkantens barer mens hjertet lengter til vest.

Thom Bjerke Karlsen debuterte på Volapük med egne dikt i 2013 og vi er nå spent på å høre fra han igjen. Han er en dikter med stort potensiale og vi venter oss spennende ting fra han fremover.

Ola Bog en fargerik fattigmann med egen leilighet. Han er som en daddel i solen med bukkeskjedd og Marx sitater, som skriver vidunderlige dikt med samfunnsengasjement og mennesklig innsikt.

Maria Mørkrid en karismatiker som smeller i noveller om sirkus, den nye Ava Gardner med presisjon i kloa.

Helle Haraldsen sanger og dikter og politisk observatør. En blanding av pippi langstrømpe og Gro Harlem Brundtland med åpne vernende hånden over kjentge og ukjente på Volapük. Hun er en strålende supporter av Volapük og er Volapüks Florence Nightingale

Musikk:

Stillephonema; hun er en uvær og en magnet fra de anatoliske høysletter som forener kleinkunst med visjonær viberasjon. Hun spiller i kveld solo. POP/ROCK

Sigrid Marie Refsum er Groruddalens trompet på Volapük. En kulturell soppgryte en mineral og en inspirasjonskilde. Et heksebrygg av inspirasjon. VISE

Therese Ek, vår Bærumsprinsesse, en Volapüks Byonce med svart blod i sine bærumsårer balanser Askeråsene i et soulraut. POP

Forestilling:

Johanne Louise Groven Michaelsen og Eilev Groven Myhren presenterer en forestilling bygget rundt Ingeborg Refling Hagen har tenkt å lesa opp dikt, skrivne i 1936 og 1937. Dikta er knytt til arbeidarrørsla, og eitt av dei er knytt til borgarkrigen i Spania. Vi finn at desse dikta er blitt aktuelle å ta fram, sidan den politiske og sosiale situasjonen heime og ute ofte kan minne om både 20- og 30-talet.

Utstilling:

Tinatin Zukakishvili, vår georgiske lykkedyr, det største smilet som hever seg selv etter sin spinkle apparisjon. Med et hemmelig galleri i sitt kakasiske hjerne. Hun viser her på Volapük; Malerier, olje på lærret.

NB! HUSK KONTANTER på Volapük !!

La oss samles til kunst, vin, vennskap, festival hjerteskjærende hygge, grusomhet og myk og hard kultur som aldri stoppe å flyte ut av vår kreative hunger. Måtte det komme hundrevis av lykkelige folk som heier på dem som har fortjent det, trøster de som mislykkes litt…

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON / PRESSE RING 4709 6609 og mye spennende stoff på Volapüknett http://www.volapuk.no/

Hvor: Ta trikk nr 12 til Lille Frogner Allé, to min da til Lövenskioldsgate 10a, Volapük i 1 etasje.
Når: Arrangementet åpner dørene kl 19.00, første på scenen ca 19.45 slutt ved midnatt.

Velkommen til Volapük alle som en!

På vegne av Volapük Hans Broch Nielsen, daglig leder

http://www.volapuk.no/