NETTOLOGI OVER MODERNE NORSK HISTORIE
satt sammen
av Eystein Eggen og Hans Broch Nielsen

BASERT PÅ ORGINAL MATERIALE LAGT UT I SIN HELHET HER
og orginal tekst av Eystein Eggen som binder det hele sammen på en humoristisk og kunnskapsrik måte med betydelig swung!


Dette handler om Nasjonal Samling, Norges historie de siste 100-200 år,norsk forfatterhistorie,Om alle fortregningene og fornekting av fakta, dokumentert her, som oppstodhos de som hadde vært i begivenhetnes sentrum fra 1905 - 1945, på alle sider, i kjølevannet av krigen, bundet sammen med historien til statsstipendiat, NS-barn og forfatter Eystein Eggen. Eggen som har vært forfulgt av bl.a innkjøpskomiteen i Norsk Kulturråd med nullinger av Eggens uvanlig kritikerroste bøker og bakgrunnen for at Eystein Eggen i 2003 ble utnevnt av Stortinget og regjeringen til statsstipendiat som symbol for en hel generasjon.

Les denne unike historien basert på dokumentasjonsmateriale
fra norske aviser, arkiver og tidskrifter.

Innholdsfortegnelse over de 200 sidene denne nettologien består av kommer snart.

Dette er side 1Sist oppdatert man. 12.01.09

 For å bla seg gjennom sidene i denne dokumentasjon klikk nederst på hver side for den neste osv
Scroll langt nedover på hver side, lange sider mye informasjon nedover den enkelte side.

 


Eystein Eggen

Historien starter med utgivelsen av den legendariske boken " Gutten fra Gimle " om NS -barnas skjebne i norge etter krigen. Med alt rabalderet den skapte. Dette skulle bli starten på en lang karriere for Esytein Eggen som forfulgt forfatter og åndsmenneske nettopp pga av hans ærlighet og brillianse i Gutten fra Gimle ble han utpekt av radikale krefter som en ytterst farlig fiende og mobbet ved flere anledninger. Noen av hans kritikerroste bøker som fulgte efter Gutten fra Gimle ble nullet osv. Opphavet som det også dokumenteres grundig på disse sidene ligger i hans familie den Eggenske slekt.

Sidene så går hvert over i presentasjonsform som er en ny kunstform som vi kaller nettologi.

Vi starter med anmeldelser og intervjuer i anledning Eystein Eggens publisering av boken " Gutten fra Gimle " høsten 1993.Boken mottok et 70 talls gode anmeldelser og svært mange av dem var fra det krigstidens establishment på vinnersiden. Som General Werner Christie, flyveress i England under krigen, senere general i det norske flyvåpen, major Svein Blindheim, veteran fra The Norwegian Independent Company, Kompani Linge, Londonregjeringens pressesjef John Seland, Albert Henrik Moen også pressemann i London under krigen, og senere kjent utenrikskommentator i NRK.

Her er et stort intervju med Eystein Eggen i Aftenposten i anledning boken " Gutten fra Gimle " med førsteside oppslag 14.8.1993

.
Anmeldelsen av " Gutten fra Gimle i Aftenposten 28.10.93 av General Werner Christie. Var under krigen kampflyver i det
engelske RAF.


til side 2

Her kommer du til nest siste side

GG