Jon Eirik Lundberg

forfatter og musiker

 

 

Han er f. i Oslo 1974, oppvokst i Son, flyttet til København i 1998; har siden 2003 spilt konserter i Oslo og København, enten alene eller med lokale folk- eller jazzmusikere; debuterte som forfatter med boken SVERIGE på Aschehoug Forlag i 2005 og utgir sin første plate en gang i løpet av sommeren; blant musikalske forbilder inntar Kurt Weil, Jan Johansson, Vladimir Vysotsky, Johnny Cash, Leadbelly, Paolo Conte og Thåstrøm en sentral plass.

På Volapük under vinterfestivalen:

Han skal lese fra sin nye samling: " Skybrudd i regnskapet " som kommer ut på Aschehough i midten av april. Han skal også holde konsert senere samme kveld.

Dette er en skikkelig hybrid av en bok: en tekstsamling som inneholder essays, drama, dikt, noveller, dagbok, brev og reklametekster. "Sverige" er kryptisk, absurd, finurlig og herlig humoristisk. Dette er tekster preget av et intellektuelt overskudd som ikke ser noen grenser. Jon Eirik Lundberg bor i København, studerer filosofi og driver sitt eget forlag, Caligula. Han har tidligere utgitt boken "Dikt for analfabeter", som består av bare tegninger

.
Jon Eirik Lundberg

Christianiabohem og protestsanger, grunnlegger av bandet Royal Pain, nettopp ferdig med trippelsingelen Ukjent kunstner/Ukjent album og i gang med første plate.

Anmeldelse av Sverige i S.A kan leses her

Her kan man høre Lundberg på Urørts sider

Lundberg på MYSPACE