Dokumentasjonswebside om Eystein Eggen, Gutten fra Gimle.


Bakgrunnen for at dikterhøvdingen, statsstipendiaten og NS-barnet Eystein Eggen har vært forfulgtav bl.a innkjøpskomiteen i Norsk Kulturråd med nullinger av Eggens uvanlig kritikerroste bøkerog for at Eystein Eggen i 2003 ble utnevnt av Stortinget og regjeringen til statsstipendiat som symbol for en hel generasjon.Oppdatert 04.04.07

 For å bla seg gjennom sidene i denne dokumentasjon klikk nederst på hver side for den neste osv

Scroll ned dette er en lang side

 
 

Intervju med Eystein Eggen av Einride Berg i Ås organet Tun treet 7/84

Revyvise om Trotsky og KUL ( Kommunistisk Ungdomslag som bla andre har kulturrådets direktør Ole J. Bull og Aschehoug redaktør Øyvind Pharo som medlemmer ), visen er skrevet av kjernefysikeren Erik Plathe og forfatteren Eystein Eggen. Klassekampen 18.12.1978.

Intervju med Eystein Eggen i Østlandetsblad desember 1983 i anledning at Eggen hadde satt norges rekord i salg av julekalenderen for Afghanistan.

Førsteside oppslag i Aftenposten 2.3.1984 og Artikkel av Ulf Andenæs samt intervju med Eystein Eggen i Akershusamtstidene
28.3.1984

Nederst til høyre på denne karikaturtegningen i Klassekampen 2.10.1984 står det " Solid fylt opp med Eystein Eggens meninger "


Kommentar i Klassekampen 2. mars 1985.

Dobbeltsides intervju med Eystein Eggen i Klassekampen 10.8.1984

Artikkel av Paul Hougen i Østalndetsblad 10.12.1984

Pål Hougen var fra en kjent NS-familie i Oslo. Hans onkel, ingeniør Engebret Hougen, var leder fra Oslo
NSH ( Nasjon Samlings Hjelpeorganisasjon ) på tross av de fagre ord ovenfor, gikk det som i familiene Eggen, Vigerust: Sjaulsien tok overhånd. Den nye hjelpeoranisasjonen for Afghanistan ble satt sammen fra Stortingsmiljøet. Alle skulle være med, untatt AKP og Eystein Eggen. Men Hougen møtte sin overmann i økonomileder Arild Hagelund, som iklartekst påpekte at Hougen stort sett ikke drev med noe annet enn å baktale sin redningsmann. Hougen fikk sparken og Hagelund en flott attest fra lagtingspresident Inger Lise Gjørv: " Og til slutt, Arild Haglund, vil jeg atkke deg for at du har vært en slik god støttespiller for Eystein Eggen ".

side 49 side 51