Teaterprosjektet Meir
viser

trilogien " Meir " på Volapük

i perioden september til desember 2000

 

 

 for spilledatoer og mer spesifik info, scroll ned siden
Oppdatert 27.09.00

 

 
 

 

Prosjektet "MEIR" består av 6 kvinner i alderen 22-28 år (+gjestespillere), alle med teaterfaglig bakgrunn. Vi har laget tre enaktere som alle går inn i trilogien "MEIR". Utgangspunktet for de tre forestillingene er menneskers behov for å søke etter mer: mer opplevelse, mer virkelighet og mer fantasi. Vi opplever at de fleste på vår alder stadig ønsker seg mer, enten det gjelder kjærlighet, venner, reise, fritid, materiell, studier, jobb osv. Ved å utforske fantasier og omgivelser, utforsker man samtidig virkeligheten ­ man ønsker å utvide sitt virkelighetsperspektiv. Denne søken etter mer er ikke nødvendigvis negativ. Flere og sterkere opplevelser, både fysisk og mentalt, kan også føre til større innsikt og klokskap. Grensen som forteller oss om det går for langt eller ikke, kan ofte være diffus, og her ligger muligheter til både skade og utvikling.

Vi ønsker med denne trilogien og skape engasjerende levende underholdning for unge mennesker. Vår målgruppe er unge mennesker på vår egen alder.

 

MEIR III

 

Dette er den tredje og siste produksjonen I dette prosjektet som har pågått I hele høst.
I dette stykket har vi tatt utgangspunkt I novellen "Hvis du rører ved mitt hjerte" av Isabel Allende. Tre skuespillere har jobbet med å vinkle den samme historien gjennom tre ulike personer ­ tre kvinner som har hvert sitt forhold til Amadeo Peralta. Basis for arbeidet er fortellerteknikk der man I stedet for å huske ren tekst I stedet konsentrerer seg om å formidle bilder. I tillegg har skuespillerene jobbet med et mer fysisk scenisk uttrykk. I løpet av åtte øvingsdager er målet å få historiene til å møtes og sammen gi et bilde av Hortensia ­ kvinnen som frivillig satt I en kjeller I 47 år.

 

søndag 10.des. kl.18.00 og 20.00

mandag 11.des. kl.20.00

onsdag 13.des.-torsdag 14.des. kl.20.00

MEIR II

lørdag 11.nov. kl.21.00

søndag 12.nov. kl.18.00 og 20.00

mandag 13.nov. kl.20.00

onsdag 15.nov.-torsdag 16.nov. kl.20.00

 

Om Meir II

I en drømmerisk og deilig leketilstand opplever Ida at venninnen Benedikte plutselig dør. Hvordan dør hun? Er Ida skyld i hendelsen? Drepte hun venninnen? MEIR II handler om hva som skjer med et menneske som plutselig havner i en helt ny situasjon og som ikke følger de uskrevne spilleregler. Stykket handler også om samfunnets reaksjon på en tragisk hendelse, og på menneskets trang til å finne forklaringer på det som skjer.
Stykket er drømmerisk og fragmentert i uttrykket, med ulike bruddstykker som bindes sammen musikalsk og temamessig.

 

 

Billettpris kr.60,-

Billetter kan bestilles på tlf. 21 92 63 60 eller på endameir@hotmail.com

 

 


 

 

Les om MEIR I

 

Regissører: Mette Renolen, Maria Tryti Vennerød, Guro Hustad Stugu

Skuespillere: Bl.a. Trine Nyhus Lørum, Hillevi Skalmerud Larsson, Torbjørn Davidsen, Guro Hustad Stugu, Lars Gunnar Larsson

Prosjektleder: Elisabeth Borud

Musikere til Meir I: ElseMari B. Øxseth, Kristin Sæter, Solveig Marie lagos Andersen

 

MEIR I

lørdag 30.sept. kl.21.00

søndag 1.okt. kl.18.00 og 20.00

mandag 2.okt. - tirsdag 3.okt. kl. 18.00

 

Om Meir I

Pis og Åkk møtes på en kafe i nærheten av deres arbeidsplass. Spørsmålene begynner å melde seg: Hvem er de? Kjenner de hverandre? Hvorfor er de på denne kafeen? Stykket handler om hvor vanskelig det kan være å nå fram til hverandre. Det viser hvor mange følelser og tanker som kan ligge under helt hverdagslige situasjoner. Stykkets magiske aspekt forsterkes av tangomusikk. Dette aspektet fungerer som et andre fiksjonslag ­ hvor karakterene lever ut sine drømmer og lengsler.

Vi har med oss et tangoband bestående av vokal, bratsj og trekkspill/piano.