Harald Medbøe


fotograf/forfatter
 

 

 

Harald Medbøe skal presentere sin nye bok " Rrom, Sigøynerreiser " på Volapüks Vårfestival06, bilder fra denne boken vil være festivalutstillingen ved årets festival


Coveret på Medbøes siste bok Rrom, sigøynerreiser

Harald Medbøe har levd i evig opposisjon over, under og på siden av det konforme norske samfunnet. Det har fotoprosjeketene hans avspeilet. På 80 tallet dokumenterte han Oslos byorginal, advokat Hermansen. Det resulterte i bok og utstilling. (EN BOK SOM NÅ TRYKKES OPP IGJEN) I 2001 reiste han til Romania for å lete etter røttene til sin mor, som var halvt rumensk. Helt symptomanisk for Harald traff han og ble kjent med sigøynerne - det mest forfulgte og diskriminerte folk i Europa. Siden har han reist og bodd med dem i lange perioder og dokumnetert livet og kulturen deres. Resultatet er blitt samlet i boken " Rrom " som utgis på Futurum forlag imai 2006. ET utvalg av bildene stilles ut i Fotografiens hus frem til 30 mai og på Volapük under Vårfestivalen.


Aftenpostens artikkel om utstillingen


Harald Medbøe på Volapüks kontor des 2005, foto: Hans Broch Nielsen

Harald Medbøe er for tiden aktiv aktevist og medarbeider i og for Gateavisa, samt skribent og fotograf.

Harald Medbøe blant sigøynerene.

Volapük er stolte av å presentere en sniktitt på fotografens Harald Medbøes nyeste fotoprosjekt hvor han fotograferer sigøynerene i Romania - deres liv og hverdag. Harald Medbøe er en av Norges dyktigste og mest kontroversielle fotografer. Han er bla. kjent for fotoboken om Oslo orginalen Advokat Hermansen og sin selvbiografi om bl.a fengselsårene " Shit en celle-biografi" fra 2001.


Family with beauty posters -Constanta and Traveliing gypsies - Garbage Dump - Mangalia ©HaraldMedbøe

Her kan du se eksempler fra den nye fotoboken fra Romania samt Hermansenfotografiene og noe fra andre prosjekter. Gå inn på vår link side og derfra finner du to linker videre. Og fotoene vitner ikke minst om kunstnerens enorme engasjemnet for humanismen. Noe som går som en rød trå i hans kunst. Kunstneren blir å møte på Volapük i løpet av høsten. God fornøyelse. Dette er stor fotokunst. Klikk her for å komme inn pålenke siden til Volapük der finner du lenker videretil dette og andre prosjekter!

En artikkel om advokat Hermansen i Aftenposten fra 2006