Johnny Hide

live
 

 

Bakgrunnen: Number Seven Deli

På slutten av 90-tallet dannet Johnny Hide pop-orkesteret Number Seven Deli der han er vokalist, gitarist og låtskriver. De har tre suksessrike utgivelser bak seg som bl.a har ført til massiv radiospilling, Spellemannsnominasjon og omfattende turnévirksomhet her til lands.

Plateutgivelsen: Linger Songs

Han har også gitt ut soloalbumet "Linger Songs" (2005). Johnny beveget seg her et stykke bort fra det elektriske uttrykket han er kjent med fra Number Seven Deli og inn i et mer akustisk og relativt neddempet lydlandskap. Men det stoppet ikke låtene fra å bli spilt på radio, publikum fra å komme på konsertene eller kritikerne fra å rose.

Låtskrivning og kommende skiver

De siste to årene har han konsentrert seg mer om låtskriving for seg selv og andre, enn å gjøre konserter. Så kom og opplev en av de mest kritikerroste norske låtskriverne/artistene i Norge de siste 5 årene.

Hovedgenre:
Rock

Stiler:
Countrypop, Vise, Americana, Norwegian depression

Oppført som referanse:

* Christer Knutsen - Would You Please Welcome
* Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters
* Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters
* Jim Stärk - Jim Stärk
* Thom Hell - Every Little Piece
* Sgt. Petter - A Mid-Tempo Frenzy
* A Boy Named Sue - Selling Road Maps for the Soul

Johnny Hide (uttales Hide, ikke Haid) er best kjent som vokalist i det glimrende popbandet Number Seven Deli. Bandet som frivillig gikk fra Idol-labelen BMG. De har innvilget seg en pause nå og derfor solodebuterer Hide. "Linger Songs" er mere "stripped down" enn Number Seven Deli. Dette er mer folk og roots-orientert. Det er blitt et vakkert og jevnt album. En ettertenksom og melankolsk plate. Høydepunktet er duetten med Claudia Scott, "To Make It Through The Night". Og han får også hjelp av bl.a Vidar Vang.

NB! Johnny Hide er mannen som fikk Lene Marlin til å spille live for første gang! Historien er som følger: Den 30.juli 2003 spilte Hide live på utestedet Frognerveien 6 i Oslo og Lene Marlin ble så inspirert at hun gikk på scenen og dro noen låter! Det hele skjedde dagen før presselanseringen av "Another Day". Hun fikk låne gitaren av Hide! PS! Hide har også sunget duett med Meat Loaf på Skavlan's "Først & Sist", en opplevelse han beskriver som "breath out of hell" (!).

Johnny Hides My Space side her

Anmeldelse av hides soloplate " Linger songs" kan du lese her

Intevju med Hide i Musikknyheter.no kan leses her