skillestrek
Black Box 26.8.2000
Splitvision - Kenneth Kvarnström & Co.
(omtale lagt ut på nettet 28.8.2000)

av Grete Nordtømme

Splitvision


Raisa Punkki og Mika Backlund i Kenneth Kvarnströms Splitvision, foto: Stefan Bremer

Dette er Kenneth Kvarnströms siste verk. Forestillingen skal delta på Primofestivalen for Nordisk Dans i september i København. Han har gjort seg bemerket i løpet av de siste to årene hvor han har vært leder for Helsingfors Stadsteater.

Forestilllingen begynner i stillhet hvor en mannlig danser skriver på kroppen sin. Så følger rolig samdans med en kvinne med en rekke bevegelsesserier i en flytende, bølgende stil hvor balansepunkt utforskes, roterende bevegelser i ulike former utføres med stor sikkerhet og spenst kombinert med enkelte flytende løft. Til dette følger en lydcollage som varierer i styrke men har en gjentagende rytme.

Forestillingen er delt opp i sekvenser hvor de fire danserne, to kvinner og to menn, danser i et variert spekter av konstellasjoner, solodans, pardans og paralelldans, noe alle mestrer til fulle. Det er sjelden jeg har sett så sikre dansere i et krevende og variert visuelt vakkert uttrykk.

Det er fint å oppleve dans igjen på Black Box. også med et lyduttrykk det går an å ta til seg utenom dansen, selv om lydkulissene fort blir repeterende og ensformige. Vi ser gjerne frem til nytt gjestespill.

 

Grete Nordtømme