skillestrek
Header http://www.pluto.no
Forsiden innhold om KulturSpeilet omtaler

Galleri K vises 1.9. - 7.10.
Ti Fotografer - Nan Barney, Adam Fuss, Nan Goldin, Andreas Gursky, Candida Höher, Axel Hütte, Tracy Moffatt, Thomas Ruff, Thomas Struth, Hiroshi Sugimoto
(omtale lagt ut på nettet 19.9.2001)
Nordtoemme4.jpg
av Grete Nordtømme

Ti fotografer


Thomas Struth: San Zaccarias Venedig (1995)


Tracy Moffatt; Something More #1

Galleri K presenterer her ti av de mest kjente og toneangivende av europeiske fotografer. Dette er kunstnere som er godt etablert og har bred erfaring fra utstillinger og representasjon i samlinger på museer. Mange av disse har vært forbilder for yngre fotografer og vært retningsskapende og eksempler på hva en kan gjøre når en uttrykker seg via foto, et uttrykksmiddel som nærmest har eksplodert de siste årene.

Flere av disse studerte under den første professoren i fotografi. Dette var en anerkjennelse av fotografi som kunstuttrykk.

Utstillingen viser tilsammen 21 arbeider hvor kunstnerne er representert med opp til 5 bilder hver, Bildene er i formater opp til 175 x 275. Motivene er ulike og viser interiører, mennesker i sårbare livssituasjoner samt mere eksperimentelle uttrykk.

Australske Tracy Moffatt bruker ulike manipulasjonsmetoder når hun komponerer sine bilder. Something More #1 er et fortettet stemningsladet bilde i kraftige farver med skikkelser som inntar ulike posisjoner og har et variert uttrykk.

Candida Höfer fra Eberwalde i Tyskland har laget en serie bilder fra museer og biblioteker i flere europeiske land. Her viser hun et fra Bibliotheque nationale de France, stilfullt, elegant, moderne miljø.

Thomas Struth viser tre fotografier, blant annet en type oversiktsbilde fra Drammen som er tatt i kveldsbelysning med fine farvenyanser og ulmende lys.

 

Grete Nordtømme