annonser her
www.pluto.no - kulturkanalen
Du kan også søke etter teaterstykker, dramatiker, skuespillere m.m. Søk:


Bill Bryson: I de dype skoger
Gyldendal 2007 303 s.

(omtale lagt ut på nettet 30.3.2007)
Til skogs
Humoristen og reiseskildreren Bill bryson er tilbake og denne gangen drar han til skogs. Verdens lengste merkede tursti, The Appalachian Trail, strekker seg langs USAs østkyst Georgia til maine. Den går gjennom noen av de mest storslåtte naturområdene på det amerikanske kontinentet.
Bryson har skrevet flere reiseskildringer som fra Australia - ”Down Under”, fra Europa - ”neither here nor there”, fra Amerika - The lost continent.
Alle omtalt i kulturspeilet tidligere.
Bryson er til tider hysterisk morsom i sine reiseskildringer, det er han også i denne siste utgivelsen. Han tar utfordringen og reiser til skogs. Uten trening og med upålitelige kart kjemper han seg gjennom villmarken med et eneste mål – å ikke dø!
Bryson ender opp med å ikke fullføre hele turen, og det merkes på denne boka. Det er klart morsomst og mest interessant når han er på tur. Mot slutten, virker det som om han ikke bare har gitt opp å fullføre turstien, han har nesten gitt opp boka også. Det viser seg ved lange foredrag og statistikker om dette og hint, mesteparten for spesielt interesserte.
Dette er selvsagt ikke en dårlig bok og for alle som ikke har lest Bryson før, anbefales den absolutt. For oss som er ihuga fans er den ikke like morsom som de andre, og derfor en liten nedtur.

Vilde Lockert
loisan@online.no


Pluto Kulturspeilet - Rosenkrantzgt. 10, N-0159 OSLO

Spørsmål om redaksjonelt stoff, artikler mv. rettes til
Kulturspeilet@pluto.no, tlf. red. 22 42 20 02
Spørsmål vedr. annonser, linker mv., rettes til salg@wit.no, Tlf. 22 95 84 22