annonser her
www.pluto.no - kulturkanalen
Du kan også søke etter teaterstykker, dramatiker, skuespillere m.m. Søk:

Belezza Crudel
Vivaldi: Kantate RV 679, Kantate RV 660, Fagottkonsert RV 484, Kantate RV 664, Blokkfløytekonsert RV 441, Kantate RV 678
Tone Wik - sopran, Per Hannisdahl - fagott, Alexandra Opsahl - blokkfløyte, Barokkanerne
Innspilt i Jar kirke februar og april 2008, Lindberg 2L 56
(omtale lagt ut på nettet 3.12.2008)

av Kjell Moe
Nydelig Vivaldi


Vivaldi

Det er først og fremst nydelig musikk vi hører. Dernest er det oppsikltsvekkende at dette er en tvers gjennom norsk innspilling, laget og produsert oppe i det iskalde nord. Tone Wik og Barokkanerne har fått til det utrolige å lage en sprelsk innspilling av fargerik italiensk musikk.

Vivaldis vokalproduksjon har lenge ligget i skyggen av hans fremragende friske konserter. De siste årene har vi fått høre noe av dette, ikke minst takket være Cecilia Bartolis banebrytende innsats. Nå begynner også hans mange operaer å vinne innpass i operahusene.

Vivaldis kantater står i en slags særstilling som en slags mellomting mellom fulle operaer og vokale konserter. Her gis de en framføring hvor det rette ordet rett og slett er nydelig. Det er praktfull musikk framført av en sopran og et ensemble som ikke lar seg påvirke av en eventuell hustrig nordavind. Varmt blod og edle toner kan boble fram også i Jar kirke, det er hermed demonstrert!

Tone Wiks sopran kan lyde litt tynn og skarp men hun kler denne musikken på en mesterlig måte. Hun setter en stemning som vi rett og slett trives med. Framfor gjallende fanfarer og utbrudd får vi rett og slett en nydelig tegning av Vivaldis toner.

Ta da også med at vi får en av Vivaldis nesten femti (!) fagottkonserter og en blokkfløytekonsert med på kjøpet.

Barokkanerne er et tidligmusikkensemble som spiller på tidsriktige instrumenter fra denne perioden, dvs. begynnelsen på 1700-tallet.

Dette er nydelig musikk å fryde seg med i en årstid som dette.

Kjell Moe
[Bøker] [Opera] [Konserter] [CD'er] [Utstillinger] [Ballett/dans]

Kulturspeilet - post: K. Moe Schweigaardsgt. 94 D N-0656 OSLO

Spørsmål om redaksjonelt stoff, artikler mv. rettes til
Kulturspeilet@pluto.no, tlf. red. 9075 7392
Spørsmål vedr. annonser, linker mv., rettes til salg@wit.no