Dokumentasjonswebside om Eystein Eggen, Gutten fra Gimle.


Bakgrunnen for at dikterhøvdingen, statsstipendiaten og NS-barnet Eystein Eggen har vært forfulgtav bl.a innkjøpskomiteen i Norsk Kulturråd med nullinger av Eggens uvanlig kritikerroste bøkerog for at Eystein Eggen i 2003 ble utnevnt av Stortinget og regjeringen til statsstipendiat som symbol for en hel generasjon.Oppdatert 28.03.07

 For å bla seg gjennom sidene i denne dokumentasjon klikk nederst på hver side for den neste osv

Scroll ned dette er en lang side

 
 

Til venstre Prins Sigismund av Preussen med sin schäferhund, til høyre forsiden av bladet "Politihunden" mai 1943. Som dokumentert på denne dokumentasjonsweb: Mye forvirring er blitt skap grunnet krigsfortrengningene blant de tobente. Det er ikke stort bedre blant de firbente. Schäferen er den mest populære hunderasen i Norge. Den er Tysklands nasjonalhund. I Norge går schäferhundens historie tilbake til NS-miljøet på Bestum utenfor Oslo og familiene Saxlund og Heyerdahl i Tingstuveien. NS-justisminister Sverre Riisnæs var en del av dette miljøet. Han var formann i Polithundens venner. Etter krigen forsvinner alle spor. Eystein Eggen er den første som i moderne tid har funnet på bruke schäferhund for å snuse dem opp.

Unni Friis Skogstad og unge Topsy og Eystein Eggen med Odin, som under feller trær. Underst Skardørene og selve passet , der Odin første gang ble sluppet, etter å ha blitt hentet som problemhund i Namsos

.

Jonas Lie den yngre, politiinspektør og forfatter. Eystein Eggen,
statsstipendiat og forfatter. Begge fra samme protyske klan.

To av Lies spennede kriminalromaner. "Rittet fra Olesko" suger næring fra Volhynien i øst og fra da hans far, forfatteren Erik Lie, i 1917 tok sin sønn med opp i zeppeliner over det store område Tyskland de facto holdt besatt da landet kapitulerte i 1918. Erik Lie er Den norske Forfatterforenings stifter.

Fra slutten av Jonas Lies bok "Natten til fandens geburtsdag".

Men så kom Rune Gerhardsen frem og ville sette de slemme barna i fengsel. Deriblant Den norske Forfatterforenings formann sin nevø, som ble anholdt en rekke ganger for overallet ppå Eystein Eggen og han skone Unni Friis Skogstad i 2003 på Romsås, første gang med assistanse fra langhåret schäferhund, mens hans foresatte nøyde med å sende ut sine vanlige sirkulærer om litterær kvalitet og forfattersoldaritet. Dnf-formannen Geir Pollen er bestevenn av lyrikeren Jo Eggen, som de siste tyve årene ikke minst på Romsås har vært fast ølhenter for familien Eggens styrende AKP-elite. Artiukkel av redaksjonssjef Kjetil Kleven i Groruddalen 10.10.2003

Brev fra sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste til Unni Friis Skogstad og Eystein Eggen

Protokoll fra rettsmøte i Oslo tingrett 13.10.2003. Eystein Eggen mener at forfatterforeningens formann, Geir Pollen, skulle ha møtt istedenfor ham. Det var bl a. Pollens nevø og myndling som her fikk dom. Formann Pollen hørte EE ikke noe fra i løpet av sin åtte måneders innsats som sint far på romsåsberget. Pollen bare fortsatte å sende ut sine sirkulærer om forfattersolidaritet. Geir Pollen er etter eget sigende den som kjenner familien Eggen best.

Han er bestevenn av Eysteins fetter, lyrikeren Jo Eggen, i alle år fast ølhenter og dørmatte for Tordis Vigerust ( på Romsås)
og Arnljot Eggen, to oldtimere som en mannsalder eldre enn de andre AKP'erne sluttet seg til det revolusjonære ungdomsopprøret for å utagere sin familefascistiske oppvekst.

Eystein Eggen og Odin

Side 53 side 55