annonser her
Pushwagner som kunstmaler

Hovedverket:: "DADADATA: en dag i familien Manns liv"
Dette verket er en tegneserielignende fremstilling uten snakkebobler, i forenklede tegneriske og grafiske teknikker. Den handler om en alminnelig hverdag i familielivet til en gjennomsnittsamerikaner i en storby i vår tid. Eksempler ser du på side "Galleri". Bildene ble først laget i 1970-årene, men i "En dag i familien Manns liv" ble de gitt et nytt format og sammenheng. Verket har blitt vist flere steder:

I utstillingen "Continuous" på Kunstnernes Hus, feb'97
Utstillingen "Continuous" besto av fem elementer: Pushwagners "DADADATA: En dag i familien Manns liv", som fylte veggene fra gulv til taklisten i overlyssalene, to videofilmer og to utstillingsarkitektoniske byggverk rundt de sistnevnte.
Sven Påhlssons videofilm ANTEBELLUM AMERICA viser datakonstruerte fasader av feilplasserte arkitektoniske ambisjoner. Disse står frem som bærere av brustne drømmer om en stor fortid samt optimistisk tro på en ditto fremtid, slik denslags kom til uttrykk hos de rike plantasjeeierne i USAs sørstater i midten av forrige århundre.
Filmvisningen fant sted i et spesielt konstruert «tempel» hvis inngangsparti, i enden av en labyrint-lignende korridor, artikulerer seg i klassisistiske formelementer. Minst ti-femten mann var i aksjon for å få forvandlet de to salene i annen etasje på «huset» til et scenebilde og en forestilling som virkelig evnet gripe fatt i tilskueren. Flere av de utøvende var kunstnernes egne assistenter.

på Skien Kunstforening....?

Pushwagner som bokillustratør
Pushwagner har illustrert flere av Axel Jensons bøker, bl.a. "Og Resten Står Skrivd i Stjernene" og bøkene i "Oblidor" serien.
For noen virker det som om det er Pushwagner som virkelig ser Oblidor. Han har på en måte vært der. Om dette samarbeider sier Aksel Jensen:
- Jeg har kjent Push siden 60-tallet. Vi begynte å tumle med planer om å lage en tegneserie sammen, og bildene av Oblidor vokste på en måte ut av det.

Pushwagner som filmskaper
Filmen "Pushworld" , skapt i samarbeid med Sven Påhlsson, griper fatt i Pushwagners syner av skyskraperbyens rutenett-systemer og er et abstrahert spill i vertikaler og diagonaler som gjentar seg i kontinuerlige bevegelser horisontalt innover i billedflaten (skjermen) der de møter en imaginær vegg så det smeller.

Se kortfilm i real audio. Filmen er laget av Wendy Tollefsen Woodbury og Sven Palhson.

Sidene er laget av Webmaster